Yoga Moves (copy)

Yoga Moves

Er kan veel gebeuren in drie jaar tijd, ik noem het Veryoganiseren.

Het gestage veranderproces waarin je transformeert van iemand die yogalessen volgt naar yogastudent, naar yogadocent tot yogi die een yogaleven leidt en yoga ademt.

Bijna 25 jaar zat er tussen mijn eerste en tweede yogales. Ik was er toen nog niet klaar voor of begreep niet wat het met mij deed. Ruim drie jaar geleden kwam daar verandering in. Ik was lichamelijk stijf door het vele hardlopen, de verbouwing van vier huizen naast mijn werk als marketing manager van een bank, mijn gezin en al het andere. Ik herkende mijzelf niet, ik was kortaf, snel gepikeerd, de vrolijkheid was eruit. Ik wilde graag anders.

Het verlangen om weer flexibel en energiek te zijn dreef mij naar een introductie yogales in september 2018. In mijn profiel schreef ik ‘flexibiliteit’ als drijfveer. Mijn hoofd had het over mijn lichaam, mijn hart over veel meer. Na deze tweede yogales in mijn leven, 25 jaar na mijn eerste, liep ik met een glimlach naar huis. Ik genoot de weken erna van veel verschillende lessen, de smaak in mijn mond veranderde, in bed ademde ik rustig en ik viel zonder te malen in slaap. En ik ontmoette en yogadocente die mij nog een stap verder bracht. Haar lessen inspireerde me en alles leek makkelijker te gaan, flexibeler, helderder, geconcentreerder en met meer energie. Ik werd vriendelijker naar mijzelf en naar anderen en al snel begreep ik dat dit was wat ik ook wilde: anderen inspireren en laten ervaren wat yoga met je kan doen.

De yogadeken die ik aantrok verwarmde mijn koud geworden ik

Negen maanden later had ik een nieuwsgierige, gezonde spanning op de eerste dag van mijn yogaopleiding. Mijn klasgenoten, hadden het over Asana, Pranayama en Chakra. Yogatermen waarvan ik geen idee had wat ze nou werkelijk betekenden. Acceptatie zonder oordeel, zo heb ik mij opgesteld en zo werd ik ontvangen. De yogadeken die ik aantrok verwarmde mijn koud geworden ik.

Van nature heb ik een tweestrijd. Ik geniet van het podium, voor een groep staan, de leraar zijn. Mijn vroegere collega’s noemden mij vaak de professor. Degene aan wie je alles kunt vragen. Gekscherend haal ik na een vraag soms mijn telefoon tevoorschijn en zeg dan: “Sorry, I have to answer, it’s Google.” Maar ik heb het ook moeilijk als ik iets niet weet. Het geeft me het gevoel dat ik faal en dan schuil ik in stille aanwezigheid: geen vragen stellen, niet reageren, dan kan ik geen domme dingen zeggen. Want wat zullen ‘ze’ denken. Ik wil niet falen, ik wil het perfect doen en mijn zwakte en onwetendheid niet tonen.

Iedere dag leer ik mijzelf een beetje beter kennen, zonder oordeel omgaan met situaties, bewust ademhalen. Het gestage veranderproces waarin je transformeert van iemand die yogalessen volgt naar yogastudent, naar yogadocent tot yogi die een yogaleven leidt en yoga ademt. En tegelijkertijd altijd yogastudent blijft. Mag ik je uitnodigen om dat te doen wat je hart je ingeeft, om te genieten van dat wat je gelukkig maakt.

Maurice is sinds juli 2021 mede-eigenaar van Yoga Moves – een school met 3 studio’s in Utrecht, die is opgericht door Hilary Anne Brown.

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/yoga-international-gids.nu/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Yoga Moves (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/yoga-international-gids.nu/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Yoga Moves (copy)

    Volgende artikel

Passie voor yoga?

Laat je inspireren door Yoga International!

Yoga International is het tijdschrift voor iedereen met een passie voor yoga. Ieder nummer is een inspirerende ontdekkingsreis voor beginnende en gevorderde yogaliefhebbers. Les over yoga-houdingen die zorgen voor ontspanning én energie. Alle yoga stijlen komen aan bod. Van Hatha yoga tot Aerial yoga. Ook lees je interessante gesprekken met yogi en zetten we de beste yogaopleidingen en yoga-retreats voor je op een rijtje. 

Abonneer je op Yoga International nu voor maar €19,95 en ontvang 5 keer per jaar een tijdschrift vol yoga inspiratie thuis gestuurd! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Sociale Media

Word ambassadeur

Ben jij yogadocent (in opleiding) word dan ambassadeur van Yoga International. Ontvang als docent veel voordeel voor jezelf, je school en cursisten. 

In dit online magazine van de makers van Yoga International vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Yoga International. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Yoga International is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel 085 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol / e-mail / of bel 030 307 22 48

Partnerships en ambassadeurs

Bianca Volkers / e-mail / of bel 030 307 22 46