Yoga & Dans als Levenskunst (copy)

Yoga & Dans als Levenskunst 

Buiten is binnen, binnen is buiten

Ilse vertelt: ‘Toen ik op reis was in Costa Rica belandde ik in Nicoya in een duurzaam gebouwd hotel. De volgende ochtend viel mijn oog op de mooie houten vlonder bij het hotel, omringd door het groen van de jungle; ik besloot daar mijn yogamat op te stappen. Toen ik na de eindontspanning mijn ogen opende, voelde het alsof ik oploste in de heldergroene toppen van de bomen. Ik werd bevestigd, ik ben deel van het geheel.

Die beleving bleef bij mij, ook wandelend door de jungle en paardrijdend op het strand. Ook ervoer ik opnieuw, dat wanneer ik van binnenuit de connectie met iemand maak, diepere lagen worden geraakt. Diep van binnen verschillen jij en ik niet zo veel van elkaar. De barrière, die woorden kunnen opwerpen, valt weg, juist omdat je elkaars taal, een uitingsvorm, die hoort bij Manipura chakra, niet zo goed beheerst.

Intuïtie, verbonden met Aijna chakra, krijgt daardoor een grotere rol in de communicatie met de ander. Het is daarbij belangrijk om te kunnen vertrouwen van binnenuit, vanuit je eigen basis, Muladhara chakra. Hoe steviger je contact met je basis, hoe meer je kunt vertrouwen op je intuïtie. Van buiten naar binnen. Om vervolgens van binnen, vanuit het hart, de energie van Anahatha chakra, contact te maken. 

Weer thuis vertel ik Magda mijn ervaringen over het contact maken van binnenuit, waarop Magda haar ervaring deelt ‘Waar ik ook ben, ik herken mijn naaste omgeving. Het klinkt misschien ontnuchterend, tijdens mijn reis naar India zag ik de verbindingsbrug over de Ganges naar de plek waar de ashram Parmarth Niketan zich bevindt. Er ontvouwde zich een sfeer waarbij ik als kind bij de grote brug over de IJssel bij Deventer stond.

Zo was ook voor mij het patroon van de opgedroogde klei in een rivierbedding in Griekenland gelijk aan de poriën van mijn huid. Alles wat ik in de buitenwereld waarneem, bestaat ook in mij. De her-kenning is van binnenuit. De collages die ik maak zijn een weergave van wat ik zie. De energie van de zon die deze zomerperiode met zich meebrengt is zichtbaar in de afgebeelde collage.’ 

Met Yoga & Dans neem je de beweging waar zoals die van binnenuit ontstaat. Op een gegeven moment ervaar je het samenvloeien van de beweging met de energie die er om je heen is. Je bent deel van het geheel en je eigenheid resoneert mee. Binnen is buiten, buiten is binnen. Zoveel mensen hebben deze ervaring al met ons gedeeld tijdens de opleiding en de workshops Yoga & Dans. Op onze websites lees je in onze blogs meer over onze ervaring.

Wil je Yoga & Dans zelf ervaren? Op 19 september en op 3 oktober geven wij een workshop ‘Yoga & Dans als Levenskunst’ in het conferentiecentrum Samaya in Werkhoven, een voormalig klooster met een bijzondere sfeer. Op 28 november geven we een workshop op Buitenplaats de Hoorneboeg, prachtig gelegen op de heide bij Hilversum. Je kunt je inschrijven via de website

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/yoga-international-gids.nu/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Yoga & Dans als Levenskunst (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/yoga-international-gids.nu/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Yoga & Dans als Levenskunst (copy)

    Volgende artikel

Passie voor yoga?

Laat je inspireren door Yoga International!

Yoga International is het tijdschrift voor iedereen met een passie voor yoga. Ieder nummer is een inspirerende ontdekkingsreis voor beginnende en gevorderde yogaliefhebbers. Les over yoga-houdingen die zorgen voor ontspanning én energie. Alle yoga stijlen komen aan bod. Van Hatha yoga tot Aerial yoga. Ook lees je interessante gesprekken met yogi en zetten we de beste yogaopleidingen en yoga-retreats voor je op een rijtje. 

Abonneer je op Yoga International nu voor maar €19,95 en ontvang 5 keer per jaar een tijdschrift vol yoga inspiratie thuis gestuurd! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Sociale Media

Word ambassadeur

Ben jij yogadocent (in opleiding) word dan ambassadeur van Yoga International. Ontvang als docent veel voordeel voor jezelf, je school en cursisten. 

In dit online magazine van de makers van Yoga International vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Alle redactionele artikelen worden gepubliceerd onder redactionele verantwoordelijkheid van Yoga International. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Yoga International is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel 085 0407400

Adverteren?

Klaartje Grol / e-mail / of bel 030 307 22 48

Partnerships en ambassadeurs

Bianca Volkers / e-mail / of bel 030 307 22 46